Gratis verzending vanaf €50,- binnen NL
Binnen twee dagen geleverd
De beste service
Klarna achteraf betalen

Duurzamer shoppen? Dit is wat jij vanaf NU kunt doen.

  • Geplaatst op
  • 0
Duurzamer shoppen? Dit is wat jij vanaf NU kunt doen.

 
Lieve klant,
 
Het is je misschien ontgaan maar begin deze maand was het Duurzame Dinsdag.
 
Op de eerste dinsdag van september, twee weken voor de troonrede, is er op Duurzame Dinsdag in de politiek een podium voor duurzame ideeën en initiatieven. Het kabinet nam op die dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met daarin 100 creatieve ideeën rondom duurzaamheid uit alle hoeken van onze samenleving.
 
Op kleine schaal sluiten wij ons graag aan bij dit mooie maar vooral belangrijke initiatief! Want verandering is nodig! Laten we bij onszelf beginnen. Want wat kunnen we met elkaar vanaf NU doen, om duurzamer om te springen met onze stappers?
 
We geven je een paar simpele maar doeltreffende tips.
 
G e D R A A G  je  d u u r z a a m 

Een uitpuilende kleding- of schoenenkast. Miskoopjes van schoenen, nét te klein of tóch iets te groot…  ‘Jaa, maar ze waren toch sale!’ Geen excuus meer vanaf nu. Duurzaam consumeren begint bij duurzaam denken. De interne dialoog die je met jezelf voert voordat je je pasje weer ergens door een sleuf trekt, komt met de jaren vaak vanzelf. Meestal vanaf het moment dat je ook ineens verantwoordelijk wordt voor allerlei andere kosten. 
 
Wil je bewuster kopen? Stel jezelf bij iedere aankoop dan deze vragen:
  1. Heb ik dit écht nodig?
  2. Gaat dit product me op lange termijn gelukkig maken?
  3. Hoe vaak kan en wil ik dit product dragen?
 
D u u r  -  z a a m  

Duurzaam betekent letterlijk ‘geschikt om te duren’, oftewel weinig vergankelijk en lang meegaand. In dat opzicht is duurzaamheid kopen heel simpel. Overweeg in je koopproces goed in hoeverre je verwacht duurzaam om te gaan met het product. Is het antwoord op één van bovenstaande vragen nee? Terugleggen maar.
 

 
G O   S L O W   W I T H   F A S T   F A S H I O N 
 
Fast fashion; snel wisselende mode die vaak maar één seizoen (of korter) meegaat. Het wordt voor extreem lage prijzen geproduceerd en tegen een relatief lage prijs aangeboden. De kwaliteit is vaak slecht en ook de materialen zijn vaak nauwelijks recyclebaar vanwege stiksels, opdrukjes en synthetische stoffen.

Probeer fast fashion daarom zoveel mogelijk links te laten liggen en kies voor een duurzaam alternatief: recyclebare stoffen, duurzame grondstoffen, eerlijke productie waarbij aandacht is voor co2 uitstoot en footprint. Merken die hier hoog op inzetten zijn bijvoorbeeld Woden en Roka.
 

Oud  in een nieuw jasje  

Hoe vaak ben jij vroeger door je moeder naar de schoenmaker gestuurd? Of zelf geweest? En hoe vaak doe je dat nu nog?

Vanwege de verkoop van fast fashion schoeisel is er steeds minder vraag naar het ambacht van schoenmaker. Zonde, want koop jij duurzaam? Dus geen plastic fantastic maar schoenen van natuurlijke, duurzamere materialen als leer, kurk en touw? Dan kun je je schoenen bijna altijd wel bij de schoenmaker langsbrengen voor een opfrisbeurt Nieuw zooltje, nieuwe veters, mooi poetswerk of de vale stukjes opnieuw gelakt. Het zal je verbazen wat een echt goede schoenmaker kan met jouw tweedehandsjes! Schoenmaker van Zeventer zit verderop bij ons in de Prinsenstraat, een aanrader!
 

 

Draag je ’t niet? Verkoop ’t dan!

Draag je je schoenen niet meer? Met een app als Vinted koop én verkoop je gemakkelijk tweedehands kleding en schoenen. Tweedehands = hot. Zelfs ZEEMAN verkoopt tegenwoordig tweedehands kleding!

Dat waren ze weer, onze tips voor duurzamer schoengebruik. We kunnen nog wel úren doorgaan met het delen van tips voor meer duurzaamheid want net zoals schoenen gaat ook duurzaamheid ons aan ’t hart. Daarom bij Square Feet enkel hoogwaardig en kwalitatief goed schoeisel, heus wel een tikkeltje trendgevoelig maar altijd geschikt om nog jaren mee vooruit te kunnen.

Enthousiast over onze tips? We horen graag van je!

Foto credits: unsplash.com 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Gratis verzending vanaf €50,- binnen NL
Binnen twee dagen geleverd
De beste service
Klarna achteraf betalen